Eiropas Parlamentā Strasbūrā

16.novembrī, RCHV Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas dalībnieki apmeklēja Eiropas Parlamentu Strasbūrā, Francijā.
Pasākuma galvenais temats bija “No enerģijas krīzes uz ilgstspējīgu vidi” jeb ES darbība pret klimata pārmaiņām.
Jauniešiem bija iespēja uzdot sev interesējošus jautājumus EP viceprezidentei un zinātnes un enerģijas komitejas administratorei.
Vēlāk visi iesaistījās aktīvās debatēs, izspēlējot simulācijas spēli, iejūtoties EP dalībnieku lomās – lemjot, vai Eiropai vajadzētu pilnībā atteikties no fosīlā kurināmā un pāriet uz atjaunojamo enerģiju.
Pasākuma laikā jaunieši iepazinās ar citu Eiropas Savienības dalībvalstu skolēniem, pilnveidoja zināšanas par Eiropas Parlamentu, kā arī attīstīja savu analītisko domāšanu un spēju izteikt viedokli, diskutējot vairāku simtu cilvēku plašas auditorijas priekšā.
Informāciju sagatavoja: Š.J.Jurjure
Skolēnu atziņas: “Mūsuprāt, šī bija lieliska iespēja ielūkoties Eiropas Parlamenta darbībā. Mēs diskutējām, balsojām un izteicām savu viedokli par globālām problēmām. Mēs esam pateicīgas EP un mūsu skolotājām par šo aizraujošo piedzīvojumu.”
Felicita un Katrīna.
“Šī bija mana pirmā reize, sēžot Eiropas Parlamenta deputāta krēslā. Esmu pateicīga par iespēju iepazīt jaunus cilvēkus no dažādām ES valstīm, apmainīties ar viedokļiem un spriest par mūsdienās aktuālām tēmām. Ir patiešām jauki apzināties, ka mēs spējam būt vienoti, un rast kompromisu jebkurā situācijā. Parlamenta aktivitāšu laikā es attīstīju svarīgu prasmi – spēju klausīties. Es aicinu katru drosminieku pievienoties EP Vēstnieku klubam un, kas zin, varbūt tieši Tev būs iespēja izbaudīt nākamo braucienu uz Strasbūru – Eiropas Parlamenta ēku. Par vienotību!”
Santa
Foto autori: Patrīcija Miltiņa un Kristofers Nīmanis
Comments are closed.